SM-Motocross sarja matkaa Karkkilan savelle

Tulevana viikonloppuna 25.-26.7 Karkkilan Mansikin moottoriurheilukeskuksessa riittää tapahtumaa, kun kaksisataa motocrosskuljettajaa mittelee paremmuudestaan hienolla saviradalla. Sunnuntainen Motonet SM-Motocross sarjan viides osakilpailu tulee varmasti olemaan kotimaista motocrossviihdettä parhaimmillaan. Kaikki sarjan aikaisemmat kilpailuerät ovat tarjonneet huimia kaksintaisteluita jokaisessa kolmessa SM-luokassa. Karkkilan nopea, mutta haastava savirata ei tule tekemään tähän poikkeusta.

Henric Stigell pääluokan MX1 kärjessä

SM-sarjan pääluokan MX1 sarjajohtaja Henric Stigell on antanut vahvat näytöt ja lähtee luottavaisin mielin ajamaan Karkkilan kuninkuudesta. Myös haastajat Ludvic Söderberg, Valtteri Malin ja Joni Roos tulevat näyttämään vauhtinsa sekä huimia ilmalentoja Karkkilan radalla jossa katsojat pääsevät näkemään lähes koko rata-alueen katselualueelta. Myöskään kotikisoja ajavaa Karkkilan Niko Kalatietä ei sovi unohtaa, Niko tuntee varmasti Mansikin metkut ja tulee myös sen näyttämään nuoremmilleen molempina kisapäivinä.

MX2 luokassa riittää tapahtumaa

Luokassa MX2 on nähty hienoja taisteluita, erittäin tasaisessa kilpaluokassa kärkikuljettajia on useita ja kisaerissä sijoitukset vaihtuvat useasti. Kamppailu voitosta jatkuu varmasti ruutulipulle asti. MX2-luokan sarjakärjessä jatkaa Aki Manninen, mutta hän tulee varmasti saamaan tiukan vastuksen Miro Sihvoselta, Juuso Matikaiselta, Jere Haavistolta ja Jami Nummiselta.

MXC/A:n SM-pisteistä taistelu on kiivasta

Pienimmässä SM-luokassa mennään Kevin Ragnellin johdolla. Osa pahimmista haastajista joutuu jättämään Karkkilan väliin EM-päällekäisyyksien takia ja tämä pistää sarjatilanteen mielenkiintoiseksi. Lähimpänä SM-pisteissä Ragnellia ovat Joonas Näppi ja Mauno Nieminen. Lisäksi luokassa on monta nuorukaista jotka pystyvät ajamaan luokan kärkisijoista. Kotiseuraa luokassa edustaa Jonne Närhi.

Lauantaina päivällä kisataan MXJ Suomen Cup ja Veteraanit sekä pikkujunioreiden näytösajo

Myös Karkkilan lauantaipäivä on täynnä ohjelmaa kun MXJ-luokan juniorit kisaavat Suomen Cup-pisteistä. Karkkilan moottorikerhosta luokassa on mukana Matias Murto, joka ylsi erävoittoon edellisessä kisassa Alavudella. Murto kisaa myös luokassa MX2 sunnuntaina.

Veteraaniluokat MXV35, MXV45, MXV55 tuovat oman lisänsä hienoon kisapäivään.

Karkkilan Niko Kalatie kilpailee luokassa MXV35 ja näin jo lauantaina voi nähdä Kalatien vauhdin kotikentällä. Lauantain ohjelmaan kuuluu myös 50cc junioreiden näytösajo jossa motocrossperheen pienimmät kiertävät Mansikin rataa.

Kilpailut alkavat Karkkilassa Mansikin mootoriurheilukeskuksessa kello 11.
Kilpailupaikan osoite Puhdistamontie 5. Liput: 15 eur viikonloppu. 10 eur päivä, perhelippu 2+2 15 eur/päivä ja alle 12 vuotiaat ilmaiseksi.

Kisaradion taajuus: 98,400Mhz

SM-Motocross sarjan tiedotus