Espoon Moottorikerho motocrossin kerhojoukkueiden Suomen mestariksi

Espoon Moottorikerho motocrossin kerhojoukkueiden Suomen mestariksi

Espoon Moottorikerhon miehitys sysäsi kolme vuotta hallinneen Orimattilan Moottorikerhon pois valtaistuimelta, kun motocrossin kerhojoukkueiden Suomen mestaruus ratkaistiin Orimattilassa sunnuntaina.

Orimattilan Moottorikerhon (OriMK) aiemmista kolmihenkisistä mestaruusjoukkueista oli vaihtunut kaksi jäsentä, mutta tuore MX1-luokan Suomen mestari Juuso Matikainen johti joukkojaan kohti menestystä kotiradallaan. Kilpailuisäntien ykkösjoukkue taipui lopulta SM-hopealle, kun Espoon Moottorikerhon ykkösjoukkueen Emil Silander, Teemu Makkonen ja Roni Salin pokkasivat Suomen mestaruuden. OriMK:n ykkösjoukkueessa ajoivat Matikaisen lisäksi Nestori Tolvanen ja Iiro Laitinen.

SM-pronssia otti Jämsän Seudun Moottorikerho. Santeri Kinnunen oli joukkueen ainoa puhdasverinen motocrosskuljettaja, sillä Pyry Juupaluoma ja Eemil Pohjola ovat tottuneet takomaan tulosta enduron puolella.

Neljäs oli Sipoon Moottorikerhon kolmosjoukkue Kimi Koskinen, Hugo Svärd ja Alexander Wiik. Viitospaikan otti Alavudenseudun Moottoripyöräilijöiden ykkönen, Arttu Sihvonen, Alex Tapio ja Harri Yli-Villamo.

Kilpailussa ajettiin kolme erää, joissa jokaisessa oli mukana jokaisen kerhojoukkueen kaksi kuljettajaa. Kerhojoukkueiden lopputuloksissa huomioitiin viisi parasta eräsijoitusta kuudesta. Erien voittoihin ajoivat Kinnunen kerran ja Matikainen kahdesti.

SM-kerhojoukkuekilpailun finaalissa oli lauantain karsinnan perusteella mukana 20 kolmihenkistä joukkuetta.

Lohja nuorten jykevin

Orimattilan sunnuntaissa ajettiin SM-kerhojoukkuekilpailun lisäksi alle 15-vuotiaiden MXC-luokkien kansallinen kerhojoukkuekilpailu. Siinä vahvin oli Lohjan Seudun Moottorikerhon kakkosjoukkue, jonka veturina toimi ikäluokan Suomen mestaruuden voittanut Kasimir Hindersson. Hänen rinnallaan vahvasti ajoivat Juho Ahokas ja Eliel Lehtinen.

Hopealle sijoittui Vantaan Moottorikerhon ykkösjoukkue kolmikolla Matias Miettinen, Eelis Viemerö ja Saku Mansikkamäki.

Pronssin otti Tampereen Motocrossin ykkösjoukkue Veeti Oksanen, Jasper Haavisto ja Jaakko Kauppinen.

Neljäs oli Hyvinkään Moottorikerhon ykkösjoukkue ja viides Turun Moottorikerhon ykkösjoukkue.

Vantaa vahvin lapsissa

Jo lauantaina järjestetyistä koitoksista 7-11-vuotiaiden MX65-luokan kansallisessa kerhojoukkuekilpailussa mestaruuteen ajoi Vantaan Moottorikerhon ykkösjoukkue Rene Nyman, Luca Väg ja Eeka Laaksonen.

Hopean pokkasi Hyvinkään Moottorikerhon ykkönen, Aleksi Pirinen, Eetu Saarimäki ja Alex Laine.

Pronssi meni Turun Moottorikerhon ykkösjoukkueelle Max Salomaa, Justus Nikkilä ja Anton Jokinen.

Vantaan Moottorikerhon kakkosjoukkue oli neljäs ja Tampereen Motocrossin ykkösjoukkue viides.

Veteraanien kärkisijat sekajoukkueille

Veteraanit kilpailivat kansallisen joukkuekilpailunsa lauantaina siten, että kolmihenkisen porukan sai muodostaa myös yli seurarajojen.

Ykköstilan otti Mopopojat, jonka miehityksessä ajoivat Hyvinkään Moottorikerhon Lari Lehtiö, Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden Tommi Laine ja Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Teijo Häkänen.

Toiseksi sijoittui Team Motopalvelu kolmikolla Jari Nurminen (Heinolan Moottorikerho), Jarno Koskela (Orimattilan Moottorikerho) ja Janne Leander (OriMK).

KRT Kawasaki oli kolmas joukkueella Marko Dammert (Heinolan Moottorikerho), Matti Korkeamäki (OriMK) ja Timo Nieminen (OriMK).

Salon Moottorikerho ajoi neljänneksi ja Porin Moottorikerho viidenneksi.

SML Motonet SM-Motocross -kausi sekä samalla koko kotimaisen motocrossin ulkoratakausi on nyt päättynyt. Lajin piirissä edessä on vielä yksi koitos supercrossin merkeissä sisätiloissa, kun Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään kansainvälinen Tampere Supercross jo kahdeksannen kerran 8.-9. marraskuuta.

Tulokset:

SM-kerhojoukkueet

1. Espoon Moottorikerho 1, 28 pistettä
Emil Silander, Teemu Makkonen, Roni Salin, joukkueenjohtaja Jukka Makkonen

2. Orimattilan Moottorikerho 1, 34p.
Nestori Tolvanen, Juuso Matikainen, Iiro Laitinen, joukkueenjohtaja Mikko Kaasinen

3. JSMK, 38p.
Pyry Juupaluoma, Eemil Pohjola, Santeri Kinnunen, joukkueenjohtaja Karoliina Hurskainen

4. SiMK 3, 49p.
Kimi Koskinen, Hugo Svärd, Alexander Wiik, joukkueenjohtaja Heidi Wiik

5. ASMP 1, 49p.
Arttu Sihvonen, Alex Tapio, Harri Yli-Villamo, joukkueenjohtaja Jukka Vähäpesola

X